Introduction Ajatuksia

Japanese influence in art

Hannele Rajala has studied art at courses of various artists. As an ink painter with her method using sumi-ink and watercolors together she is self-taught artist. 

During her childhood she lived in Kyoto, Japan. Later she also worked in Japan as Christian missionary. Asian way of living and thinking has given a noticeable influence in her art.

She expresses sense and mood of the moment in her art. Ink and watercolors make it possible to fast implementation, which gets its shape by concentration. It’s inspired by belief, which gives hope and light as gifts of God.

The Japanese style of Hannele Rajala’s art has been mentioned also in papers. It is said that her paintings are delicate, her lines are sensitive and skilful, her brushstrokes are like the practice of meditation. in the middle of everything can be found the light, even when painted with only black ink.

***

Husband Ossi Rajala is also artist. He paints mostly with acrylic colours. They have held together several exhibitions, like a discussion between their different expression.

Taiteen tarina

Jokaisella teoksella on tarina. Tähän kohtaan on polku johtanut, tässä on tämä hetki, jotain odottaa mutkan takana. Tarina koostuu ja kertoo kohtaamisista, joita on ollut. Tärkeä kohtaaminen on juuri nyt, koska tarinat ovat rinnakkain. Katsoja tuo mukaan omansa ja alkaa kirjoittaa uutta. Siinä on uskoa, siinä on toivoa, siinä on rakkautta. 

Auringonnousun maasta

Lapsuus Japanissa piirsi mieleen lähtemättömästi vuoria, kukkia, jokia ja merta. Japanilainen taide ja sen tekijöiden keskittyminen tekemiseensä muokkasivat käsitystä ilmaisusta.

Vuosien varrella elämän haurauden ja rosoisuuden näkeminen ja kokeminen ovat antaneet kerrottavaa. Kaiken keskellä löytyy valo, joka värittää töitä silloinkin, kun siveltimessä on vain mustaa tussia. 

 Maalatessani haluan saada näkyviin hetken tunteen ja tunnelman. Vesivärit ja musteet antavat mahdollisuuden nopeaan toteutukseen, joka saa muotonsa hiljentymisen ja keskittymisen kautta. Vaihtelua maalaamiseen tuovat keramiikka- ja huovutustaide. Koen, että tämä kaikki on lahjaa Jumalalta ja antaa iloa ja toivoa, jota haluaa jakaa muillekin. 

Uusimmat kommentit

28.02 | 19:24

hienot värit ja hyvä sommittelu

28.08 | 19:44

Kiitos infosta,syynäsin mielenkiinnolla.

15.01 | 06:07

Maalattu paperille. Paperin koko 40x15, nyt kehystetty näyttelykehykseen koko 52x26. Hinta 340. Ota yhteyttä vaikka sähköpostilla, löytyy yhteydet sivulta.

10.01 | 18:47

Hei, onko tämä työ kaupan? Minkä kokinen ja hintainen? Mille alustalle tehty?